Dr.Pap András

Szülész-Nőgyógyász főorvos

Rendelés:

Hétfő 15-20 óráig

Csütörtök 15-20 óráig

Bejelentkezés 06209719037

Bemutatkozás

Dr. Pap András vagyok. A Debreceni Orvostudományi egyetemen végeztem. Egy év patológiai gyakorlatot követően szülész-nőgyógyászként dolgozom.

Mint fiatal orvos nagy érdeklődéssel műveltem az akkor kifejlesztett technikákat: ultrahang vizsgálat, majd a laparoszkópia és a hiszteroszkópia. Ezek a módszerek szinte a kezünk között fejlődtek ki, váltak mindennapossá.

Később a városi várandós gondozás orvos vezetője lettem. Az akkoriban jóval magasabb szülésszámok és a szüléshez való természetesebb közeledés sok gyakorlati tapasztalattal gazdagított. Ezeket az újra divatba jött háborítatlan szülés levezetése során hasznosíthatom.

Ezt követően foglalkoztam a női életszakasz korábbi és későbbi majd kései problémáival. Tíz évig tartottam tini-rendelést, tizenöt évig vezettem menopauza ambulanciát. Foglalkoztunk a változó kor endokrin, testi, lelki következményeivel és az oszteoporózis kezelésével is. Ez arendelés kifejezetten sikeres volt, csak a gyógyszerektől való félelem csökkentette népszerűségét.

Az utóbbi években figyelmem a műtéti technikák felé fordult. Mind a hasi és a hüvelyi, illetve a laparoszkópos és a hiszteroszkópos új eljárásokat illetően. A technikai háttér kiépülésével eljutottam a méh laparoszkópos eltávolításáig.

A rendeléssel kapcsolatban tervem: a megszerzett tudást és képességet a magánrendelő nyugalmával és intimitásával párosítva igazán beteg centrikus és magas színvonalú rendelés megvalósítása.

 

Orvosi diploma: 1986. DOTE

Szakvizsga: 1990. Szülészet-Nőgyógyászat (Orvostovábbképző Egyetem)

Adjunktusi kinevezés 1997.

Főorvosi kinevezés: 2013.

 

Munkahelyeim:

MN. Tiszti Kórház, Budapest

Dr. Kenessey Albert Kórház, Balassagyarmat

2017-től Jávorszky Ödön Kórház, Vác

 

Fontosabb továbbképzések:

1993. Diagnosztikus és operatív hysteroscopia. (SzAOTE)

1997.06.02.-03. Laparoscopos intracorporalis kézi varrás. POTE, Kísérletes Sebészeti Intézet. A képzést vezette: Szabó Zoltán Ph. D., MOET Institute, San Francisco, California, USA, Director: Z.Szabo 1998.03.25.-27. Organon szakértői továbbképzés, London. Hormon replacement therapy.1998.11.26.-27. A posztmenopauza aktuális kérdései. (Semmelweis Egyetem)

2006.03.11. The Fetal Medicine Foundation: Ultrasound Examination at 11-14 Weeks. (Debrecen)

2009.04.02.-04. 2nd Provisio International Practical Training Course on 3D/4D Ultrasound in co-coperation with SON-ART program. (Debrecen)

 

Speciális vizsgák:

2006. The Fetal Medicine Foundation. Certificate of Competence in Ultrasound Examination at 11-14 Weeks. FMF ID No: 45566.

2008. MSZNUT Alapfokú ultrahang jártassági vizsga (A 751)

2009. MSZNUT Középfokú ultrahang jártassági vizsga (B 498)

2018. AEEK UH licenc vizsga

 

Szakmai Társaságok:

Alapító tagja vagyok a Magyar Nőgyógyászok Endoszkópos Társaságának és a Magyar Szülészeti Nőgyógyászati Ultrahang Társaságnak.

Tagja vagyok a Magyar Menopauza Társaságnak és a Magyar Nőorvos Társaságnak.

Dolgozom a „Szülészeti-nőgyógyászati Prevenciós Tudományos Társaság” keretében.

 

Megvalósult ambíciók:

Tagja voltam 1991.-ben annak a műtéti teamnek, amely meghonosította a laparoszkopos műtéti technikát a balassagyarmati kórházban.

1998.-ban bevezettük napi gyakorlatunkba a hysteroscopos technikát, melynek megbízott felelőse lettem.

1998. Tini-tanácsadást indítottam a védőnőkkel.

2000. Kidolgoztam a Menopauzarendelő működésének szakmai elveit. Megszerveztem a rendelő működését.

2006. MASZNUT majd az FMF és AEEK UH licence vizsga, melyek az ultrahangos terhes szűrések szakmai, jogi hátterét adják.

 

Egészségnevelés, ismeretterjesztés:

Rendszeresen tartottam előadást tartottam a Háziorvosi klubban, a ”Gyermekem születik” szülésre felkészítő tanfolyamokon, az A-HA programban, iskolai felvilágosító előadásokon.

 

Minőségbiztosítás:

2000.04.25. ISO 9000 tanfolyam (Rufus Intézet)

Minőségbiztosítási felelősként részt vettem a szülészeti-nőgyógyászati osztály első minőségügyi dokumentációjának kidolgozásában.

 

Közéleti tevékenység:

Nyolc évig voltam a Magyar Orvosi Kamara Nógrád Megyei Szervezetének Felügyelő Bizottsági Elnöke.